Ficat de porc cu oregano
PrinteazaFicat de porc cu oregano din: usturoi, oregano, sare, ulei, otet, boia, ardei, ficat de porc, piper.
- 10 căţei de usturoi
- 1 legătură de oregano tocat
- 1/2 de linguriţă de sare
- 125 ml ulei de măsline
- 125 ml otet de vin
- 1 lingură de boia
- 1 ardei iute uscat
- 1 kg ficat de porc
- ulei pentru prăjit
- 1 linguriţă de piper
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte împreună cu frunzele de oregâno. Se adaugă treptat sarea, uleiul de măsline, oţetul, boiaua şi ardeiul iute.
Se curăţă ficatul, se taie în felii subţiri, se prăjeşte în ulei şi se condimentează cu piper. Apoi se toarnă deasupra baiţul şi se lasă la marinat peste noapte într-un vas acoperit.
In ziua următoare se varsă totul într-o cratită, se aduce ta fierbere amestecând continuu şi se mai ţine pe foc circa 15 minute.
Se condimentează cu piper şi se serveşte fierbinte cu pâine ţărănească.
Ficat de porc cu oregano
Pofta buna!