Ficat de porc cu porumb
PrinteazaFicat de porc cu porumb din: sfecla, porumb, castraveciori, otet de mere, ulei, ficat, usturoi, chimen, sare, piper.
- 2 sfecle roşii de dimensiune medie
- 2 linguri porumb din conservă
- 2 castraveciori muraţi în oţet
- 1-2 linguri oţet de mere
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 g ficat de porc
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă chimen
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Speli sfeclele şi le coci în cuptorul încins, pentru aproximativ 1 oră. După ce s-au răcit, le decojeşti şi le dai pe răzătoarea mare sau le tai în bastonaşe fine.
Tai ficatul în felii subţiri, de 1 cm şi îl frigi pe grătar, pe ambele părţi. Tai cubuleţe ficatul fript, îl stropeşti cu mujdei de usturoi şi îl presari cu sare şi piper, după gust.
Amesteci într-un bol sfecla, castraveţii tăiaţi rondele, porumbul scurs, cubuleţele de ficat, uleiul de măsline, oţetul, sare şi condimente după gust.
Ficat de porc cu porumb
Pofta buna!