Ficat de porc pe pat de ceapa si chimen
PrinteazaFicat de porc pe pat de ceapa si chimen din: ficat de porc, untură, ceapa, sare, piper, chimen, cimbru, supa de vita, coniac, unt.
- 1 kg ficat de porc, spălat şi curăţat de pieliţe
- 2-3 linguri untură
- 2 cepe decojite şi tocate
- sare, piper
- 1/2 linguriţă, chimen măcinat
- 1 fir cimbru proaspăt
- cca 300 ml supă de vită
- 100 ml coniac
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se taie ficatul fâşii. Se topeşte untura şi se prăjeşte ceapa împreună cu chimenul proaspăt măcinat, până ce se rumeneşte – durează cca 6 min.
Se adaugă bucăţelele de ficat, amestecând şi se mai prăjesc 5 min. Se condimentează cu piper şi frunzuliţe de cimbru şi se toarnă coniacul.
Se toarnă apoi supă, treptat, astfel încât se ajungă până la jumătatea stratului de ficat.
Se dăjn clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 min. până ce ficatul este gata şi sosul se îngroaşă puţin.
Se potriveşte eventual de sare şi piper, se închide focul şi se înglobează untul, pentru ca sosul să iasă mătăsos.
Ficat de porc pe pat de ceapa si chimen
Pofta buna!