Ficat de porc pe pat de ceapa si chimen

Printeaza

Ficat de porc pe pat de ceapa si chimen din: ficat de porc, untură, ceapa, sare, piper, chimen, cimbru, supa de vita, coniac, unt.

Ingrediente:Ficat_de_porc_pe_pat_de_ceapa_si_chimen

  • 1 kg ficat de porc, spălat şi curăţat de pieliţe
  • 2-3 linguri untură
  • 2 cepe decojite şi tocate
  • sare, piper
  • 1/2 linguriţă, chimen măcinat
  • 1 fir cimbru proaspăt
  • cca 300 ml supă de vită
  • 100 ml coniac
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Se taie ficatul fâşii. Se topeşte untura şi se prăjeşte ceapa împreună cu chimenul proas­păt măcinat, până ce se rumeneşte – durează cca 6 min.

Se adaugă bucăţelele de ficat, amestecând şi se mai prăjesc 5 min. Se con­dimentează cu piper şi frunzuliţe de cimbru şi se toarnă coniacul.

Se toarnă apoi supă, treptat, astfel încât se ajungă până la jumătatea stratului de ficat.

Se dăjn clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 min. până ce fi­catul este gata şi sosul se îngroaşă puţin.

Se potriveşte eventual de sare şi piper, se închide focul şi se înglobează untul, pentru ca sosul să iasă mătăsos.

Ficat de porc pe pat de ceapa si chimen

Ficat_de_porc_pe_pat_de_ceapa_si_chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.