Ficat de porc prajit cu ceapa si patrunjel
PrinteazaFicat de porc prajit cu ceapa si patrunjel din: ficat, ceapa, ulei, faina, cartofi, patrunjel, sare, piper, vin.
- 300 g ficat
- 250 g ceapă
- 75 ml ulei
- 1/2 lingură de făină
- 1/2 kg de cartofi
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- 50 ml vin
Mod de preparare:
Ficatul se taie felii, se dă prin făină şi se prăjeşte în o parte din ulei, apoi se scoate în alt vas. Uleiul rămas se stinge cu vin sau cu o lingură cu apă caldă. Se adaugă sare şi piper şi se dă într-un clocot. Acest sos se strecoară peste feliile de ficat.
Se prăjeşte ceapa, tăiată în felii foarte subţiri şi pudrate cu puţină făină, în uleiul rămas, până capătă culoarea aurie. Se pune peste ficat.
Se serveşte cu cartofi natur, presăraţi cu pătrunjel verde.
Pofta buna!