Ficat de porc prajit cu ceapa si patrunjel

Printeaza

Ficat de porc prajit cu ceapa si patrunjel din: ficat, ceapa, ulei, faina, cartofi, patrunjel, sare, piper, vin.

Ingrediente:Ficat de porc prajit cu ceapa si patrunjel

  • 300 g ficat
  • 250 g ceapă
  • 75 ml ulei
  • 1/2 lingură de făină
  • 1/2 kg de cartofi
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 50 ml vin

 

Mod de preparare:

Ficatul se taie felii, se dă prin făină şi se prăjeşte în o parte din ulei, apoi se scoate în alt vas. Uleiul rămas se stinge cu vin sau cu o lingură cu apă caldă. Se adaugă sare şi piper şi se dă într-un clocot. Acest sos se strecoară peste feliile de ficat.

Se prăjeşte ceapa, tăiată în felii foarte subţiri şi pudrate cu puţină făină, în uleiul rămas, până capătă culoarea aurie. Se pune peste ficat.

Se serveşte cu cartofi natur, presăraţi cu pătrunjel verde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.