Ficat de porc in stil chinezesc
PrinteazaFicat de porc in stil chinezesc din: ficat de porc, amidon, ceapă, oţet de orez, vin roşu, zahăr, sos de soia, piper măcinat, sos picant, sare.
Ingrediente:
- 500 g ficat de porc
- 1/2 linguriţă amidon
- o ceapă
- o lingură oţet de orez
- 100 ml vin roşu
Ingrediente pentru marinată:
- o linguriţă zahăr
- două linguri sos de soia
- o linguriţă piper măcinat
- 3 linguriţe sos picant
- 3 linguriţe oţet de orez
- sare
Mod de preparare:
Ficatul se curăţă foarte bine şi se taie cuburi, care se pun într-o pungă de plastic. Se amestecă toate ingredientele pentru marinată, se pun în punga cu ficat, care se închide bine si se lasă o oră la frigider.
După acest timp, ficatul se şterge cu şervete de hârtie si se presară cu jumătatea de linguriţă de amidon. Intr-o tigaie de teflon fără grăsime se căleşte ceapa şi apoi se pune ficatul si se mai lasă două minute la foc mare. Se toarnă oţetul si vinul, se dă focpl mic, se acoperă si se mai lasă 5 minute.
Ficat de porc in stil chinezesc
Pofta buna!