Ficat de porc in stil chinezesc

Printeaza

Ficat de porc in stil chinezesc din: ficat de porc, amidon, ceapă, oţet de orez, vin roşu, zahăr, sos de soia, piper măcinat, sos picant, sare.

Ficat_de_porc_in_stil_chinezesc

Ingrediente:

  •  500 g ficat de porc
  •  1/2 linguriţă amidon
  •  o ceapă
  •  o lingură oţet de orez
  •  100 ml vin roşu

Ingrediente pentru marinată:

  •  o linguriţă zahăr
  •  două linguri sos de soia
  •  o linguriţă piper măcinat
  •  3 linguriţe sos picant
  •  3 linguriţe oţet de orez
  •  sare

Mod de preparare:

Ficatul se curăţă foarte bine şi se taie cuburi, care se pun într-o pungă de plastic. Se amestecă toate ingredien­tele pentru marinată, se pun în punga cu ficat, care se închide bine si se lasă o oră la frigider.

După acest timp, ficatul se şterge cu şervete de hârtie si se presară cu jumătatea de linguriţă de amidon. Intr-o tigaie de teflon fără gră­sime se căleşte ceapa şi apoi se pune ficatul si se mai lasă două minute la foc mare. Se toarnă oţetul si vinul, se dă focpl mic, se acoperă si se mai lasă 5 minute.

Ficat de porc in stil chinezesc

Ficat_de_porc_in_stil_chinezesc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.