Ficat de rata cu ananas caramelizat

Printeaza

Ficat de rata cu ananas caramelizat din: ficat de rata, ananas, portocale, coniac, unt, amidon, zahar, anason, sare, piper.

Ingrediente:Ficat de rata cu ananas caramelizat

  • 600 g ficat de raţă
  • 1 ananas (6-8 felii)
  • 2 portocale
  • 200 ml coniac
  • 40 g unt
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 anason stelat
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Feliaţi ficatul de raţă. Curăţaţi de coajă şi feliaţi ananasul (mijlocul acestuia poate fi tăiat cu ajutorul unui cuţit cilindric, special pentru scos cotoare).

Incălziţi untul într-o tigaie. Presăraţi zahărul brun şi adăugaţi trei felii de ananas. Imediat ce s-au caramelizat, întoarceţi-le, turnaţi jumătate din coniac şi flambaţi. Repetaţi procesul cu feliile de ananas rămase, în acelaşi unt şi acelaşi zahăr.

Prăjiţi ficatul de raţă în două tranşe, rapid, pe ambele părţi, într-o tigaie antiaderentă, uscată şi foarte fierbinte.

Indepărtaţi grăsimea topită, ştergeţi tigaia şi puneţi următoarea porţie. Transferaţi bucăţile prăjite pe o farfurie.

După ce scoateţi ananasul, turnaţi sosul peste ficat. Puneţi apoi în tigaie amidonul – dizolvat într-o lingură de apă rece – sucul de portocale şi anasonul stelat. Asezonaţi cu sare şi piper negru şi, imediat ce sosul s-a îngroşat, luaţi-l de pe foc.

Aşezaţi ananasul pe farfurie, aranjaţi câteva bucăţi de ficat, iar deasupra turnaţi sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.