Ficat de vita la gratar cu busuioc si oregano
PrinteazaFicat de vita la gratar cu busuioc si oregano din: ficat de vita, unt, maghiran, busuioc, oregano, sare.
- 1 kg ficat vită sau pasăre
- 100 g unt
- maghiran
- busuioc
- oregano
- sare
Mod de preparare:
Speli ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne curată. Îl tai în felii groase de 1,5-2 cm și îl presari cu condimente după gust. Topești untul într-o tigaie, iar când se răcește, îl folosești pentru a unge feliile de ficat.
Pui feliile de ficat pe grătarul încins sau pe tigaia teflonată, la foc mic. După 7-8 minute, întorci ficatul și îl ungi din nou cu unt. Când sunt gata, iei feliile de pe grătar, pui deasupra untul rămas și presari sare. Servești preparatul fierbinte, cu salată de roșii.
Ficat de vita la gratar cu busuioc si oregano
Pofta buna!
Imi place ficatul mult