Ficat de vitel cu ciuperci

Printeaza

Ficat de vitel cu ciuperci din: ficat de vitel, ciuperci, ceapa, vin, coniac, pesmet, unt, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:Ficat de vitel cu ciuperci

  • 6 felii de ficat de viţel de circa 125 g fiecare
  • 300 g ciuperci albe
  • 4 cepe mijlocii
  • 150 ml vin alb sec
  • 100 ml coniac
  • 75 g unt
  • pesmet
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se taie ciupercile în lamele şi cepele în rondele subţiri. In jumătate din cantitatea de unt se rumenesc uşor ceapa şi ciupercile, apoi se pudrează cu sare şi piper, se toarnă peste ele vinul şi se lasă să fiarbă âcoperit la foc mic, timp de 15 minute. Feliile de ficat se rumeriesc în ulei bine încins pe ambele părţi dar nu se prăjesc mai mult de 1 minut pe o parte.

Se unge cu unt o tavă, se aşaza pe ea jumătate din amestecul de ceapă şi ciuperci, se distribuie feliile de ficat pe toată suprafaţa, se pudrează cu sare şi piper, se acoperă cu restul de ciuperci şi ceapă. Se toarnă coniacul, se presară uniform 2 linguri de pesmet şi pătrunjel tocat. Se stropeşte cu restul de unt topit. Se introduce tava în cuptorul încins şi se gratinează 15 minute la foc moderat.

Se serveşte imediat.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.