Ficat de viţel, sparanghel şi foitaj in casolete
PrinteazaFicat de viţel, sparanghel şi foitaj in casolete
- 12 casolete
- 300 g vîrfuri de sparanghel
- 500 g ficat de viţel, gîscă sau pasăre
- 1 ceapă
- 3/4 pahar vin roşu
- sare
- 1/2 lingură făină
- 80 g unt
- 1 gălbenuş
- 150 g foitaj sau aluat fraged
- piper
- 1 1/2 pahar supă
Mod de preparare:
Ficatul se taie felii şi se sotează în unt cu ceapa tocată, sare, piper, apoi făina şi 1 pahar supă şi se fierbe 20 minute cu vinul roşu.
Vîrfurile de sparanghel tăiate felii se fierb bine în apă cu sare, se storc şi se amestecă cu ficatul.
Se umplu casoletele, se pun capacele de foitaj, se ung cu gălbenuş şi se dau la cuptor 20 minute.
Se servesc calde.
Pofta buna!