Ficat galatean
Printeaza
O reteta gustoasa de ficat, ceapa, patrunjel verde, ulei, faina, vin alb, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g ficat de porc
- 2 cepe
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 150 ml ulei
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- 80 ml vin alb
Mod de preparare:
Speli şi tai ficatul în felii, îl dai prin făină şi îl pui să se prăjească în jumătate din cantitatea de ulei. Stingi cu vin uleiul în care s-a prăjit ficatul, potriveşti de sare şi piper, după care îl strecori şi îl torni peste feliile de ficat.
Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti în restul de ulei amestecată cu făina, până se face aurie. Aduci ficatul la masă alături de piure de cartofi sau cartofi natur, presăraţi cu pătrunjel, apoi torni deasupra ceapa prăjită.
Pofta buna!