Ficat galatean

Printeaza

 

O reteta gustoasa de ficat, ceapa, patrunjel verde, ulei, faina, vin alb, sare si piper.Ficat galatean

Ingrediente:

  • 500 g ficat de porc
  • 2 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 150 ml ulei
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 80 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Speli şi tai ficatul în felii, îl dai prin făină şi îl pui să se prăjească în jumătate din cantitatea de ulei. Stingi cu vin uleiul în care s-a prăjit ficatul, potriveşti de sare şi piper, după care îl strecori şi îl torni peste feliile de ficat.

Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti în restul de ulei amestecată cu făina, până se face aurie. Aduci ficatul la masă alături de piure de cartofi sau cartofi natur, presăraţi cu pătrunjel, apoi torni deasupra ceapa prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.