Ficat de gasca cu carnati si slanina

Printeaza

Ficat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g ficat de fasca
  • 120 g untura de gasca
  • 150 g carnati picanti
  • 4 felii slanina cu sorici
  • 2 cepe
  • 60 g faina
  • 4 ardei grasi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • 4 portii orez fiert
  • cateva fire de patrunjel, pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o tai julien. Speli ardeii, îi cureţi de seminţe şi îi tai mărunt. Tai şi cârnaţii în felii subţiri.

Căleşti ceapa în 2 linguri de untură încinsă, iar după ce a devenit transparentă, adaugi cârnaţii şi ardeii.

După alte 5 minute, pui roşiile, în prealabil decojite şi tăiate în cubuleţe.

Condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic, până se înmoaie legumele.

Tai ficatul de gâscă în felii, pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în untura rămasă.

Sărezi feliile după ce le-ai întors de pe o parte pe cealaltă. Scoţi ficatul şi prăjeşti feliile de slănină până devin crocante.

Serveşti ficatul alături de ghiveciul cu cârnaţi, garnitura de orez fiert şi feliile de slănină.

Presari porţiile cu pătrunjel tocat.

 

Ficat de gasca cu carnati si slanina

Ficat_de_gasca_cu_carnati_si_slanina

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.