Ficat la gratar cu garnitura de cartofi noi
PrinteazaFicat la gratar cu garnitura de cartofi noi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana.
- 1 kg ficat
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingura cu mustar
- sare
- piper macinat
- 1 kg cartofi
- 1 cana cu smantana
Mod de preparare:
Spălaţi ficatul, îl ştergeţi cu prosop curat, îl tăiaţi felii groase, pe care le ungeţi cu ulei, apoi cu muştar şi le lăsaţi deoparte 10 min. Curăţaţi cartofii, îi spălaţi şi-i puneţi la fiert în apă caldă cu 1 lingură cu sare. Lăsaţi să fiarbă încet, scurgeţi apa, îi puneţi pe platou şi-i acoperiţi cu smântână în momentul în care-i serviţi.
Puneţi pe grătar feliile de ficat, le întoarceţi des, le daţi sare şi piper şi urmăriţi să nu se ardă. Ficatul trebuie să fie moale, dar bine făcut. Serviţi lângă cartofi fierţi, cu sau fără pâine şi vin roşu.
Ficat la gratar cu garnitura de cartofi noi
Pofta buna!