Ficat la gratar cu unt
PrinteazaFicat la gratar cu unt din: ficat, unt, piper, patrunjel unt.
Poate te intereseaza si:
- Friptura de vita la gratar cu porumb copt
- Crap la gratar cu legume si lamaie
- Antricot de vita la gratar cu vin rosu si boia
Ingrediente Ficat la gratar cu unt:
- 750 g ficat(vita,porc)
- 50 g unt proaspăt
- 1 praf de piper
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- 1/2 lingură unt topit
Mod de preparare Ficat la gratar cu unt:
Se curăţă ficatul şi se taie felii cât mai egale ca grosime. Se presară cu puţin piper, se ung cu unt şi se pun la fript pe grătarul încins, la foc potrivit, ţinându-se 10 – 15 minute.
În acest timp se mai ung odată şi se întorc de două ori pe o parte şi pe alta. Se sărează. Ficatul prea fript pierde din gust şi din frăgezime.
Trebuie servit imediat. Când este gata, se aşază pe o farfurie fierbinte, se pune pe fiecare felie de ficat o bucăţică mică de unt proaspăt cu puţină verdeaţă.
Se serveşte cu garnitură de legume şi salată.
Pofta buna!
Ficatuld e vita e mai bun ca ala de porc