Ficat cu orez brun
PrinteazaFicat cu orez brun din: ficat, ceapa, unt, orez, condimente. Ficatul contine mult mai multe vitamine si minerale decât majoritatea fructelor si legumelor. Poti folosi orice ficat iti place. Ficatul de vită este mai bogat în nutrienti.
Ingrediente pentru o portie:
- 150g ficat
- 1 ceapă
- 2 lingurite de unt
- 50g orez
- condimente, optional pentru orez: legume si ciuperci
Mod de preparare:
În cazul orezului brun proportia este de 100 de grame de orez la 250 de ml de apă. Orezul se pune la fiert împreună cu apa i sarea, la foc mare.
În momentul în care apa începe să fiarbă, vasul se acoperă si focul se dă mic.
Orezul simplu preparat prin fierbere cu apă i sare este excelent în combinatie cu legume călite cu o lingurită de unt i putină apă (practic se combină cu orice fel de legume sau combinatii de legume și ciuperci).
Legumele călite separat se adaugă peste orezul fiert.
Ficatul se pregateste asa: Căleste ceapa în unt un strop de apă câteva minute, până când ceapa devine translucidă, nu prăjită, arsă.
Adaugă ficatul, pui capacul i îl lasi sa se pătrundă. Trebuie întors de două trei ori.
Ficat cu orez brun:
- Calorii: 459
- Proteine: 29g
- Grăsimi: 16g
- Carbohidrati: 47g
Pofta buna!