Ficăței de Pui la Tigaie – Rețetă Simplă și Sănătoasă, Bogată în Proteine din: ficatei de pui, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, paprika, patrunjel. Descoperă secretul celor mai suculenți și aromatizați ficăței de pui la tigaie. Rețeta noastră simplă și rapidă îți oferă o sursă excelentă de proteine și toate informațiile nutriționale necesare […]
Ficat de porc la gratar (varianta)
PrinteazaFicat de porc la gratar din: ficat de porc, ulei, piper, sare, verdeata.
Ingrediente:
- 1/2 kg ficat (de porc, vită sau oaie)
- 2-3 linguri ulei (sau unt)
- piper măcinat
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Ficatul se curătă bine de diferitele vase de sânge şi de eventualii noduli, în special în cazul ficatului de oaie, apoi se taie în felii de grosime cât mai uniformă (în jur de 1 cm).
Feliile de ficat se presară cu piper şi se ung bine cu ulei sau unt.
Se pun apoi la fript pe grătar. Când s-au făcut pe o parte, se întorc şi se ung şi pe partea cealaltă.
Ficatul se sărează numai atunci când este servit. La servire (fierbinte), se pune deasupra o mică bucăţică de unt şi se presară puţină verdeaţă.
Ficatul la grătar se serveşte uzual mai în sânge şi cu garnitură de cartofi prăjiţi şi/sau legume fierte sau sote.
De notat că un adevărat gurmand, chiar dacă bucăţile nu vor fi de grosime egală, nu va tăia ficatul pentru grătar în felii relativ subţiri, ci va lăsa lobii cât mai întregi, pentru a nu-şi pierde sângele şi sucul la preparare.
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de ficatei de pui cu sos de ciuperci
Rețetă delicioasă de Ficatei de Pui cu Sos de Ciuperci din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500g ficatei de pui proaspeți 200g ciuperci (champignon sau alte ciuperci la alegere) 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 200ml smântână lichidă 2 linguri […]
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/ficat-de-porc-la-gratar-varianta html
- https://www restaurantedelux ro/tag/ficat-de-oaie