Ficat de porc cu nucsoara

Printeaza

Ficat de porc cu nucsoara din: gulii, unt, faina, smantana, nucsoara, lapte, paine, ficat, ceapa, slanina, oua, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g gulii
  • 300 g ficat de porc
  • 2 linguri unt
  • 1 cub concentrat pentru supă
  • 1 lingură făină
  • 250 g smântână dulce
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 cană lapte
  • 4 chifle
  • 1 ceapă mare
  • 70-100 g slănină afumată
  • 2 ouă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri făină
  • firimituri de pâine
  • nucşoară
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Guliile se taie cubuleţe, se călesc în unt şi între timp se adaugă supa preparată dintr-un cub de concentrat.

Smântână se amestecă cu făina şi apoi se toarnă peste gulii. Se adaugă sare, piper, puţină nucşoară şi se fierbe la foc mic.

Pâinicile se înmoaie în lapte, iar ficatul se dă prin maşina de tocat împreună cu slănina şi ceapa, apoi se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt.

Pâinicile scurse se amestecă cu compoziţia de ficat, cu ouăle şi făina, se adaugă sare, piper, nucşoară şi maghiran.

Cu o lingură se fac nişte chiftele mai mari, care se fierb în apă cu sare. Se prăjeşte ceapa rondele, în unt, peste care se aşază chiftelele de ficat fierte şi scurse.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.