Ficat de porc picant

Printeaza

Ficat de porc picant din: ficat de porc, faina, ulei, sare, piper, usturoi, oregano, otet, boia.

Ingrediente:

  • 1 kg ficat de porc
  • 2-3 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 8 căţei de usturoi
  • 5 fire de oregano
  • 125 ml oţet de vin roşu
  • 125 ml ulei de măsline
  • 1 lingură de boia

 

Mod de preparare:

Ficatul de porc se curăţă şi se taie felii subţiri, apoi se dă prin făină.

Se încinge uleiul în tigaie şi se prăjesc feliile de ficat pe toate părţile, apoi se sărează, se presară abundent cu piper şi se pun deoparte.

Pentru prepararea majadoului se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte în mojar sau în blender.

Se spală oreganoul, se usucă şi se toacă mărunt, apoi se adaugă peste usturoi.

Totul se zdrobeşte până capătă o consistenţă fină, apoi se adaugă oţetul, uleiul de măsline şi boiaua, se amestecă şi se condimentează cu sare şi cu piper. In cazul în care majadoul devine prea gros, se adaugă puţină apă.

Majadoul se toarnă peste ficat şi se lasă peste noapte la marinat într-un vas acoperit.

In ziua următoare se aşează totul într-o cratiţă, se dă în clocot amestecând continuu şi se lasă pe foc timp de circa 15 minute.

Se serveşte fierbinte cu pâine albă.

Ficat de porc picant

Ficat_de_porc_picant

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.