Ficat de porc prajit cu ceapa

Printeaza

Ficat de porc prajit cu ceapa din: ficat, ceapa, patrunjel, marar, ulei, piper, sare.

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg ficat de porc
  • 3 cepe
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură mărar verde
  • 2 linguri ulei
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Ficatul se curăta bine de vase şi de părţile mai tari (noduli – mai ales cel de oaie).

După aceea se taie în felii mai lungi şi groase de circa 2 cm şi se pune la prăjit într-o tigaie cu ulei.

Când ficatul a început să se rumenească, se adaugă ceapa tăiată mărunt, verdeaţa tocată, piperul şi sarea (după gust), după care se completează lichidul cu un pahar de supă.

Se amestecă bine şi se lasă să fiarbă înăbuşit cam 10 minute, apoi se descoperă şi, când ceapa s-a muiat bine, ficatul poate fi servit.

Ca variantă de pregătire, menţionăm că pentru comoditatea bucătarului, mai ales când este vorba de ficat de porc, toate ingredientele (cu excepţia sării) se pun de la început în tigaie şi se fierb la început înăbuşit, apoi se scoate capacul şi se continuă până ce sosul scade, iar ficatul este gata.

Atenţie: In acest caz, sarea se pune abia la sfârşit.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.