Ficat de porc cu urzici
PrinteazaO reteta de ficat de porc cu urzici din: ficat de porc, urzici, ceapa, usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper.
- 600 g ficat de porc
- 1 kg urzici
- 1 ceapa
- 1 legatura usturoi verde (sau 3-4 catei)
- 3-4 fire de leustean
- 4 linguri malai
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi urzicile, spălaţi-le în mai multe ape şi fierbefi-le în apă cu sare. Scurgeţi-le de apa în care au fiert, tocaţi-le cât mai mărunt şi căliţi-le în 3-4 linguri de ulei, împreună cu ceapa, curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Adăugaţi la loc apa în care au fiert, mălaiul şi usturoiul tocat mărunt şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Separat, prăjiţi în ulei ficatul tăiat în feliuţe, până când se rumeneşte frumos pe toate părţile.
Puneţi feliuţele de ficat în vasul cu mâncarea de urzici şi mai lăsaţi să fiarbă la foc mic.
Serviţi mâncarea de urzici cu ficat caldă şi presăraţi deasupra leuştean tocat mărunt.
Ficat de porc cu urzici
Pofta buna!