Ficat cu portocale
PrinteazaFicat cu portocale din: ficat de porc, mustar, ulei, portocale, sare, piper.
- 1/2 kg ficat de porc
- muştar
- ulei
- 2 portocale
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie ficatul felii, se unge cu un strat de muştar, apoi se prăjeşte în ulei încins, la foc mijlociu, 5-7 minute, pe fiecare parte; se sărează şi se piperează.
Se aşază bucăţile prăjite pe un platou şi se păstrează la cald (în cuptor cu uşa deschisă).
Se stoarce sucul de la o portocală şi se toarnă peste uleiul în care s-a prăjit ficatul.
Cealaltă portocală se curăţă de coajă, se taie rondele, se fierb 2-3 minute în sosul cu suc de portocală, apoi se aşază, pe fiecare felie de ficat prăjit, câte o rondea de portocală, se toarnă sosul deasupra şi se serveşte.
Pofta buna!