Ficat de pui cu sos de struguri si cartofi
PrinteazaFicat de pui cu sos de struguri si cartofi din: unt, ceapa, usturoi, cartofi, smantana, sare, piper, ficat de pui
Ingrediente:
- 30 g unt
- 1 ceapă medie, curăţată şi feliată
- 1 căţel de usturoi, decojit şi feliăt
- 500 g cartofi, curăţaţi şi feliaţi subţire
- 284 ml smântână grasă
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- un vas termorezistent uns cu unt
- 400 g ficat de pui
- 30 g unt
- 4 linguri cu vin roşu, dulce
- 100 ml supă de pui
- 100 g struguri albi, fără sâmburi, înjumătăţiţi
Mod de preparare:
Pentru a face cartofii, preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Topeşte untul într-o tigaie mare, adaugă ceapa tăiată felii şi prăjeşte-o la foc mediu timp de 5 minute. Adaugă usturoiul şi mai prăjeşte câteva minute.
Adaugă cartofii felii şi smântână. Asezonează bine şi adu la fierbere.
Toarna totul în vasul de copt şi coace timp de aproximativ 45 de minute, până când cartofii se rumenesc pe partea de sus şi sosul este aproape absorbit.
Taie ficatul de pui în bucăţi. încălzeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte ficatul câteva minute, până când rumeneşte, dar rămâne roz în interior. Scoate bucăţile pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie.
In tigaia în care ai prăjit ficatul, adaugă vinul şi supa şi lasă să fiarbă până se reduce la jumătate.
Dă sosul obţinut printr-o sită, adu la fierbere din nou, redu căldura şi amestecă cu 4 linguri de smântână. Asezonează. Adaugă strugurii şi încălzeşte puţin.
Imparte ficatul de pui între 4 farfurii calde şi toarnă cu lingura sosul de struguri.
Serveşte cu cartofii cremoşi şi salată.
Ficat de pui cu sos de struguri si cartofi
Pofta buna!
Imi place ce ti-a iesit aici