Ficat cu roşii
PrinteazaFicat cu roşii: ficat, faina, rosii, unt, sare, piper, patrunjel.
- 750 g ficat
- 2-3 linguri făină
- roşii
- 5-6 linguri unt
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli ficatul, îl zvânţi şi îl tai felii, nu prea subţiri, pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în 3 linguri de unt.
Tai roşiile în jumătăţi cât mai egale între ele, să fie tot atâtea bucăţi câte felii de ficat s-au prăjit. Le prăjeşti şi pe ele în restul de unt (numai pe partea tăiată).
Intr-o tavă unsă pui feliile de ficat una lângă alta şi le presari cu sare şi piper.
Pe fiecare felie de ficat pui o jumătate de roşie cu tăietura în sus. Presari şi roşiile cu puţină sare şi piper.
Presari apoi totul cu verdeaţă tocată şi cu bucăţele de unt. Dai la cuptor pentru 10-15 minute. Serveşti ficatul cu garnitură de paste, orez sau piure.
Pofta buna!