Ficăței de vită cu ceapă la tigaie din: ficatei de vita, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăței de vită 2 cepe mari 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Mod de preparare: Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri. Zdrobiți […]
Ficat în sos de ardei
PrinteazaFicat în sos de ardei din: ficat, lapte, sare, gogosari, ardei grasi, patrunjel, ulei.
- 800 g ficat de vita sau de pui
- 200 ml lapte dulce pasteurizat
- 1 praf de sare
- 500 g gogosari
- 2 ardei grasi
- 1 legatura patrunjel
- 20 ml ulei
Mod de preparare:
Speli ficatul şi, înainte de preparare, îl ţii în lapte, pentru 2-3 ore. Speli din nou ficatul şi îl fierbi puţin.
După câteva clocote, iei vasul de pe foc şi îl acoperi cu un capac.
Cureţi gogoşarii şi ardeii, îi condimentezi cu puţină sare, apoi îi înăbuşi 5 minute la foc mic, în ulei, adăugând câte puţină apă.
După ce legumele s-au înmuiat, adaugi ficatul tăiat în felii şi transferi mâncarea într-un vas termorezistent.
Il introduci în cuptorul cald 10 minute, să se rumenească. Decorezi cu verdeaţă.
Ficat în sos de ardei
Pofta buna!
Ficatei de pui picanti cu legume
Ficatei de pui picanti cu legume din: ficatei de pui, lapte dulce, morcovi, ardei capia, castraveti acri, praz, sare, piper, boia, ulei, otet de mere. O reteta de Ficatei de pui picanti cu legume usor de preparat, rapida si putin picanta. Ingrediente: 500 g ficăței de pui 500 ml lapte dulce 4 morcovi 6 ardei […]
Ficat cu orez brun
Ficat cu orez brun din: ficat, ceapa, unt, orez, condimente. Ficatul contine mult mai multe vitamine si minerale decât majoritatea fructelor si legumelor. Poti folosi orice ficat iti place. Ficatul de vită este mai bogat în nutrienti. Ingrediente pentru o portie: 150g ficat 1 ceapă 2 lingurite de unt 50g orez condimente, optional pentru orez: […]
Pofta buna!