Ficat cu sos de ceapa

Printeaza

Ficat cu sos de ceapa din: ficat, ulei sau unt, ceapa, patrunjel, faina, vin, bulion, piper, sare.

Ingrediente:

  • 1/2 kg ficat
  • 1 lingură ulei sau unt
  • 2 cepe
  • pătrunjel
  • 1/2 lingură făină
  • 1/2 pahar vin
  • 1 lingură bulion
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Ficatul se curătă şi se taie felii de circa 2 cm grosime. Se pune apoi la prăjit într-o tigaie mai mare, cu ulei sau unt.

Când s-a rumenit pe ambele părţi, se adaugă ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat, piperul şi sarea (după gust).

Se presară făina şi se rumeneşte puţin, apoi se toarnă vinul şi 1 pahar de supă sau apă caldă. în final se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai dă o dată în fiert.

Se serveşte imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.