Ficat cu sos de ceapa
PrinteazaFicat cu sos de ceapa din: ficat, ulei sau unt, ceapa, patrunjel, faina, vin, bulion, piper, sare.
Ingrediente:
- 1/2 kg ficat
- 1 lingură ulei sau unt
- 2 cepe
- pătrunjel
- 1/2 lingură făină
- 1/2 pahar vin
- 1 lingură bulion
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Ficatul se curătă şi se taie felii de circa 2 cm grosime. Se pune apoi la prăjit într-o tigaie mai mare, cu ulei sau unt.
Când s-a rumenit pe ambele părţi, se adaugă ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat, piperul şi sarea (după gust).
Se presară făina şi se rumeneşte puţin, apoi se toarnă vinul şi 1 pahar de supă sau apă caldă. în final se pune bulionul, se amestecă bine şi se mai dă o dată în fiert.
Se serveşte imediat.
Pofta buna!