Ficat in sos tomat

Printeaza

O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ceapa, rosii, arde iute, cepa verde, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:Ficat_n_sos_tomat

  • un kg de ficat de vită
  • 3 cepe
  • 3 roşii
  • 3 ardei iuţi
  • 3 cepe verzi
  • 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi ficatul, tăiaţi-l în cuburi de aproximativ 2 cm.

Tăiaţi roşiile, ardeii şi cepele verzi şi celelalte cepe în bucăţi mici. încălziţi uleiul într-o tigaie, apoi adăugaţi ceapa mare şi lăsaţi la călit 2-3 minute.

Adăugaţi apoi ficatul. Când acesta este prăjit, adăugaţi ardeii, roşiile, ceapa verde, sarea şi piperul.

Acoperiţi cu apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 30-35 de minute.

Se serveşte cald.

 

Ficat in sos tomat

Ficat_n_sos_tomat

Pofta buna!

 

poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Ficat de porc cu ceapa la tigaie

Ficat de porc cu ceapa la tigaie din: ficat de porc, lapte, ceapa, faina, sare, ulei, piper, piure de cartofi. Ingrediente: 1 kg de ficat de porc 1 cană de lapte 1 ceapa (decojita) 1/2 cană de făină sare, dupa gust 3 linguri ulei piper, după gust piure de cartofi, pentru servire Mod de preparare: […]

 

Ficat cu bacon si coniac

Ficat cu bacon si coniac

Ficat cu bacon si coniac din: ficat de vita, bacon, rozmarin, sare, piper, ulei, coniac, unt. Ingrediente: un kg ficat de vita 8-10 felii de bacon 5 fire rozmarin sare piper 2-3 linguri ulei coniac un cub unt   Mod de preparare: Fie că este preparat pe grătar, pe plită sau în tigaie, ficatul trebuie tăiat […]

 

Ficat de vita cu usturoi

Ficat de vita cu usturoi

Ficat de vita cu usturoi din: ficat, usturoi, ulei, boia, sare, piper, smantana, ulei. Ingrediente: 100 g ficat de vită 5 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 linguriţă boia sare piper 1 lingură smân­tână ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Ficatul de vită se spală în apă rece, se îndepărtează pieliţa şi vinişoarele. Se taie […]

 

Ficat cu garnitura de cartofi

Ficat cu garnitura de cartofi

Ficat cu garnitura de cartofi din: ficat, ulei, mustar, sare, piper, cartofi, smantana. Ingrediente: 1 kg ficat 2 linguri cu ulei 1 lingură cu muştar sare piper măcinat 1 kg cartofi 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Spălaţi ficatul, ştergeţi-l cu un prosop curat, îl tăiaţi felii groase, pe care le ungeţi cu ulei, […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.