Ficat de vitel sote

Printeaza

Ficat de vitel sote din: ficat, ciuperci, ceapa, unt, faina, sare, piper, cartofi, smantana, vin.

 

Ingrediente:

  • 750 g ficat
  • 150 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • făină
  • sare
  • piper
  • 2 cartofi
  • 3 linguri de smantană
  • 1 păhărel vin

 

Mod de preparare:

Ficat de vitel sote: Scoatem pieliţa ficatului şi îl muiem în apă rece, ca pe creier. Tăiem felii po­trivite, în curmezişul fibrelor. Presărăm pe amîndouă părţile cu sare, piper şi făină.

Tăiem ceapa subţire şi o prăjim în pu­ţin unt. Cînd ceapa este gata, punem fe­liile de ficat şi le prăjim repede pe amîn­două părţile, pînă se rumenesc.

Apoi aşe­zăm totul într-o cratiţă adîncă, împreună cu ciupercile prăjite de asemenea în pu­ţin unt.

Inăbuşim cîteva minute, căutand să nu fiarbă sosul. Adăugăm un sos de smantană  preparat cu vin roşu, pregătit în tigaia unde s-a prăjit ficatul.

Scoatem ficatul, împreună cu sosul, într-o farfurie de metal şi garnisim cu cartofi prăjiţi sau cu ciuperci înăbuşite.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Ficat de vitel in sos picant

Ficat de vitel in sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia, rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 500 g file de vitel 1 vanata 300 g spanac 3 ardei capia 6 rosii un ardei iute 250 g malai un morcov 750 ml […]

 

Ficat de vitel cu sos de ceapa

Ficat de vitel cu sos de ceapa din: unt, ceapa, ulei, ficat, vin, lamaie, sare, piper, carne de vita. Ingrediente: 50 g unt 4 cepe, tăiate felii 2 linguri ulei de măsline 750 g ficat de viţel, tăiat felii subţiri 50 ml vin roşu 50 ml zeamă de carne de vită sucul de la o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.