Ficat de vitel sote
PrinteazaFicat de vitel sote din: ficat, ciuperci, ceapa, unt, faina, sare, piper, cartofi, smantana, vin.
Ingrediente:
- 750 g ficat
- 150 g ciuperci
- 2 cepe
- 100 g unt
- făină
- sare
- piper
- 2 cartofi
- 3 linguri de smantană
- 1 păhărel vin
Mod de preparare:
Ficat de vitel sote: Scoatem pieliţa ficatului şi îl muiem în apă rece, ca pe creier. Tăiem felii potrivite, în curmezişul fibrelor. Presărăm pe amîndouă părţile cu sare, piper şi făină.
Tăiem ceapa subţire şi o prăjim în puţin unt. Cînd ceapa este gata, punem feliile de ficat şi le prăjim repede pe amîndouă părţile, pînă se rumenesc.
Apoi aşezăm totul într-o cratiţă adîncă, împreună cu ciupercile prăjite de asemenea în puţin unt.
Inăbuşim cîteva minute, căutand să nu fiarbă sosul. Adăugăm un sos de smantană preparat cu vin roşu, pregătit în tigaia unde s-a prăjit ficatul.
Scoatem ficatul, împreună cu sosul, într-o farfurie de metal şi garnisim cu cartofi prăjiţi sau cu ciuperci înăbuşite.
Pofta buna!
Ficat de vitel in sos picant din: file de vitel, vanata, spanac, ardei capia, rosii, arde iute, malai, morcov, apa, sare, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 500 g file de vitel 1 vanata 300 g spanac 3 ardei capia 6 rosii un ardei iute 250 g malai un morcov 750 ml […]
Ficat de vitel cu sos de ceapa
Ficat de vitel cu sos de ceapa din: unt, ceapa, ulei, ficat, vin, lamaie, sare, piper, carne de vita. Ingrediente: 50 g unt 4 cepe, tăiate felii 2 linguri ulei de măsline 750 g ficat de viţel, tăiat felii subţiri 50 ml vin roşu 50 ml zeamă de carne de vită sucul de la o […]
Pofta buna!