Ficatei cu bacon si cartofi

Printeaza

Ficatei cu bacon si cartofi din: patrunjel, bacon, mere, salvie, ficatei de pui, cartofi, unt, ulei, ceapa, otet din vin rosu, zahar, vin si supa concentrata de pui.

 

Ingrediente:

  • 1 legatura patrunjel, tocat
  • 4 felii de bacon, taiate fasii
  • 2 mere, curatate de cotor, taiate felii
  • cateva frunze proaspete de salvie, tocate
  • 650 g ficatei de pui, bine spalati si curatati
  • 750 g cartofi
  • 10 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe, taiate rondele
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml supa concentrata de pui

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii timp de 10-12 min. Asezoneaza-i cu sare si piper, adauga unt si patrunjel si zdrobeste-i usor.

Da-i deoparte si pastreaza-i la cald. Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie, pune baconul si prajeste 2-3 min pana devine crocant.

Adauga ceapa si caleste-o 10 min. Adauga merele, jumatate din salvie, otetul si zaharul si fierbe 5 min pana se caramelizeaza putin.

Mareste flacara si toarna vinul rosu, apoi supa concentrata de pui. Lasa sa fiarba 5 min, pana scade lichidul.

Tine in continuare la foc mic.

Incinge uleiul ramas in tigaie. Pune ficateii, adauga restul de salvie, sare si piper si prajeste ficatul la foc iute 1-2 min, intorcandu-i.

Serveste cu cartofi.

 

Ficatei cu bacon si cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    Nu e sanatoasa, dar e foarte gustoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.