Ficatei cu bacon si cartofi
PrinteazaFicatei cu bacon si cartofi din: patrunjel, bacon, mere, salvie, ficatei de pui, cartofi, unt, ulei, ceapa, otet din vin rosu, zahar, vin si supa concentrata de pui.
- 1 legatura patrunjel, tocat
- 4 felii de bacon, taiate fasii
- 2 mere, curatate de cotor, taiate felii
- cateva frunze proaspete de salvie, tocate
- 650 g ficatei de pui, bine spalati si curatati
- 750 g cartofi
- 10 g unt
- 2 linguri ulei
- 2 cepe, taiate rondele
- 1 lingura otet din vin rosu
- 1 lingurita zahar
- 100 ml vin rosu
- 200 ml supa concentrata de pui
Mod de preparare:
Fierbe cartofii timp de 10-12 min. Asezoneaza-i cu sare si piper, adauga unt si patrunjel si zdrobeste-i usor.
Da-i deoparte si pastreaza-i la cald. Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie, pune baconul si prajeste 2-3 min pana devine crocant.
Adauga ceapa si caleste-o 10 min. Adauga merele, jumatate din salvie, otetul si zaharul si fierbe 5 min pana se caramelizeaza putin.
Mareste flacara si toarna vinul rosu, apoi supa concentrata de pui. Lasa sa fiarba 5 min, pana scade lichidul.
Tine in continuare la foc mic.
Incinge uleiul ramas in tigaie. Pune ficateii, adauga restul de salvie, sare si piper si prajeste ficatul la foc iute 1-2 min, intorcandu-i.
Serveste cu cartofi.
Ficatei cu bacon si cartofi
Pofta buna!
Nu e sanatoasa, dar e foarte gustoasa