Ficatei cu sos de rosii si vin
PrinteazaFicatei cu sos de rosii si vin din: ficăţei de pasăre, lapte, ceapă, usturoi, roşii foarte coapte sau în bulion, cimbru uscat, vin alb dulce, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ficăţei de pasăre
- 200 ml lapte
- 1 ceapă
- 1 căţel usturoi
- 2-3 roşii foarte coapte sau în bulion
- o linguriţă cimbru uscat
- 150 ml vin alb dulce
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ficăţeii curăţaţi şi spălaţi se lasă în lapte timp de o oră. Intr-o tigaie cu unt topit se pun apoi ficăţeii scursi şi se lasă 2 minute la călit.
Se adaugă ceapa si usturoiul tocate mărunt si se mai lasă 2 minute pe foc, împreună.Se pun şi roşiile fără pieliţe Si tăiate mărunt, se potriveşte gustul de sare şi piper si se adaugă cimbrul.
Se toarnă şi vinul si se lasă să dea un clocot. Se poate servi cu mămăligă sau cu piure.
Ficatei cu sos de rosii si vin
Pofta buna!