Ficatei cu sos de rosii si vin

Printeaza

Ficatei cu sos de rosii si vin din: ficăţei de pasăre, lapte, ceapă, usturoi, roşii foarte coapte sau în bulion, cimbru uscat, vin alb dulce, unt, sare, piper.

Ficatei_cu_sos_de_rosii_si_vin

Ingrediente:

  • 500 g ficăţei de pasăre
  • 200 ml lapte
  • 1 ceapă
  • 1 căţel usturoi
  • 2-3 roşii foarte coapte sau în bulion
  • o linguriţă cimbru uscat
  • 150 ml vin alb dulce
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ficăţeii curăţaţi şi spălaţi se lasă în lapte timp de o oră. Intr-o tigaie cu unt topit se pun apoi ficăţeii scursi şi se lasă 2 minute la călit.

Se adaugă ceapa si usturoiul tocate mă­runt si se mai lasă 2 minute pe foc, împreună.Se pun şi roşiile fără pieliţe Si tăiate mărunt, se potriveşte gustul de sare şi piper si se adaugă cimbrul.

Se toarnă şi vinul si se lasă să dea un clocot. Se poate servi cu mămăligă sau cu piure.

Ficatei cu sos de rosii si vin

Ficatei_cu_sos_de_rosii_si_vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.