Ficăţei la cuptor cu cartofi
PrinteazaO reteta de ficatei la cuptor cu cartofi din: ficatei, cartofi, lapte, sos de rosii, ceapa, usturoi, patrunjel verde, boia dulce si apa.
- 1 kg ficatei
- 3-4 cartofi
- 1/2 l lapte
- 3 linguri sos de rosii sau bulion
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- patrunjel verde
- boia dulce
- apa
Mod de preparare:
Speli bine ficăţeii şi îi fierbi în lapte 5 minute. Tai cartofii cubuleţe şi îi pui într-o tavă, alături de ficăţei.
Adaugi usturoiul pisat, ceapa tăiată fideluţă, boiaua, sare şi piper. Completezi cu apă şi dai totul la cuptor, la foc mic.
Când sunt aproape fierţi ficăţeii şi cartofii, adaugi bulionul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Dai din nou la cuptor şi laşi până scade zeama şi se rumenesc puţin ficăţeii.
Ficăţei la cuptor cu cartofi
Pofta buna!