Ficatei de pasare cu orez si ciuperci

Printeaza

Ficatei de pasare cu orez si ciuperci din: ciuperci, ficatei, orez, sare, piper, verdeata, vin, ceapa, suc de rosii, unt.

Ingrediente:Ficatei de pasare cu orez si ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 500 g ficăţei
  • 250 g orez
  • sare
  • piper
  • verdeaţă
  • 100 ml vin alb
  • o ceapă mare
  • suc de roşii
  • 2 linguri unt

 

Mod de preparare:

Se spală ciupercile în cinci-şase ape, se curăţă, se toacă şi se prăjesc cu ceapa tocată, în unt, la foc mic.

Se lasă să fiarbă în sucul lor până ce scad şi apoi se adaugă vinul, sarea, piperul, sucul de roşii, verdeaţa tocată şi se dau la cuptor până se face un sos gros.

Ficăţeii se rumenesc în unt, stropindu-i, din când în când, cu puţină apă şi se amestecă în tocăniţa de ciuperci. Orezul se spală şi se fierbe în supa de pasăre.

Tocăniţa de ciuperci se pune pe o farfurie şi în jurul ei se răstoarnă grămezi de orez de forma unei ceşcuţe (se pune orezul într-o ceşcuţă unsă cu unt, se apasă şi apoi se răstoarnă) şi presărate cu pătrunjel verde tocat şi cu caşcaval ras.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.