Ficatei de pasare cu orez si ciuperci
PrinteazaFicatei de pasare cu orez si ciuperci din: ciuperci, ficatei, orez, sare, piper, verdeata, vin, ceapa, suc de rosii, unt.
- 500 g ciuperci
- 500 g ficăţei
- 250 g orez
- sare
- piper
- verdeaţă
- 100 ml vin alb
- o ceapă mare
- suc de roşii
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se spală ciupercile în cinci-şase ape, se curăţă, se toacă şi se prăjesc cu ceapa tocată, în unt, la foc mic.
Se lasă să fiarbă în sucul lor până ce scad şi apoi se adaugă vinul, sarea, piperul, sucul de roşii, verdeaţa tocată şi se dau la cuptor până se face un sos gros.
Ficăţeii se rumenesc în unt, stropindu-i, din când în când, cu puţină apă şi se amestecă în tocăniţa de ciuperci. Orezul se spală şi se fierbe în supa de pasăre.
Tocăniţa de ciuperci se pune pe o farfurie şi în jurul ei se răstoarnă grămezi de orez de forma unei ceşcuţe (se pune orezul într-o ceşcuţă unsă cu unt, se apasă şi apoi se răstoarnă) şi presărate cu pătrunjel verde tocat şi cu caşcaval ras.
Pofta buna!