Ficatei de pui cu afumatura
PrinteazaFicatei de pui cu afumatura din: ficatei de pui, piept de porc sau slanina afumata, verdeata, piper, cimbru, sare.
- 1/2 kg ficăţei de pui
- 200g piept de porc sau slănină afumată
- 1 legătură verdeaţă (mărar)
- piper măcinat
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Ficăţeii de pui se spală bine, se curăţă şi se pun la scurs într-o strecurătoare. Pieptul de porc afumat (kaizer, bacon) se taie feliute subţiri. Intr-o tavă (eventual de sticlă termorezistentă), se aşază ficăţeii, se presară verdeaţa tocată, cimbrul şi sarea, apoi se acoperă cu feliuţele de grăsime.
Se pune la cuptor, la foc potrivit, şi se ţine până ce feliuţele de afumătură se rumenesc şi devin crocante. Se scot din cuptor, se pune sare şi se servesc fierbinţi, în general cu garnitură de cartofi prăjiţi sau fierţi.
Pofta buna!