Ficăţei de pui la cuptor
PrinteazaFicăţei de pui la cuptor
- 1/2 ficăţei de pui
- 160 g unt
- 50 g făină
- 200 ml lapte
- 50 g caşcaval ras
- un praf de sare
- un vârf de cuţit de nucşoară măcinată
- 1 linguriţă maghiran
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Speli şi cureţi foarte bine ficăţeii şi îi laşi să se scurgă sau îi ştergi cu un şervet curat de bucătărie.
Treci ficăţeii prin făină si îi pui să se prăjească în jumătate de cantitate de unt.
După ce i-ai scos din tigaie, îi presari imediat cu maghiran şi îi aşezi într-un vas de Jena (sau o cratiţă obişnuită).
Peste ei torni sosul pe care-l pregăteşti astfel: într-o tigaie, din restul de unt şi puţină făină faci ur rântaş deschis la culoare pe care-l stingi cu lapte, amestecând continuu ca să nu se transforme în cocoloaşe.
Potriveşti gustul cu sare şi nucşoară. Laşi sosul puţin să se răcorească şi apoi îl amesteci cu gălbenuşurile.
Torni sosul peste ficăţei, presari şi caşcavalul ras si dai la cuptor pentru 10-15 minute.
Ficăţei de pui la cuptor
Poftă bună!