Ficatei de pui pe pat de salata cu dressing de mure
PrinteazaFicatei de pui pe pat de salata cu dressing de mure din: unt, mere, ficatei de pui, faina, mix de salata, miez de nuca, paine, mure, vin rosu, otet balsamic, zahar, ulei de masline.
- 2 linguri de unt
- 3 mere acrişoare, decojite şi tăiate în bucăţi de mărimea cuburilor de zahăr
- 500g ficăţei de pui, curăţaţi
- 3 linguri de făină
- 100g mix de salată
- 100g jumătăţi miez de nucă, prăjite
- pâine cu coajă crocantă, pentru servit
Ingrediente pentru dressing:
- 200g de mure, acrişoare
- 2 linguri de vin roşu
- 2 linguri de oţet balsamic
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguriţe ulei de măsline
Mod de preparare:
Prepară întâi dressingul. Pune deoparte 8 mure într-un bol. Pe celelalte pune-le într-o oală medie împreună cu vinul, oţetul şi zahărul, acoperă-le şi fierbe-le 3 minute sau până când fructele se înmoaie bine. Zdrobeşte-le, apoi trece sosul printr-o sită, deasupra murelor puse deoparte. Asezonează şi lasă sosul să se răcească.
Ar trebui să aibă un gust acrişor şi fructat, dar murele diferă foarte mult; dacă vrei, poţi să adaugi zahăr şi să guşti din nou.
Incinge 1 lingură de unt într-o tigaie mare nonaderentă şi pune în ea merele. Sotează-le aproximativ 5 minute, întorcându-le din când în când, până când devin aurii şi aproape fragede.
Când eşti gata să mănânci, tăvăleşte ficăţeii prin făina asezonată cu sare si piper, dupa gust şi scutură excesul. Incinge restul de unt în oală şi prăjeşte-i 5 minute sau până când se rumenesc, întorcându-i pe partea cealaltă la jumătatea intervalului. Când începe să se scurgă o zeamă roşie din ficăţei înseamnă că sunt aproape gata. Pune merele la loc pe foc pentru a se încălzi, apoi dă-le la o parte.
Imprăştie frunzele de salată pe un platou mare sau pe 4 farfurii şi aşază deasupra lor ficăţeii, merele şi presară miezul de nucă. Incorporează uleiul în dressingul de mure şi toarnă-l peste salată.
Serveşte-o cu pâine cu coajă crocantă, dacă vrei.
Ficatei de pui pe pat de salata cu dressing de mure
Pofta buna!