Ficatei de stiuca
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ficatei de stiuca din: ficatei de stiuca, unt, vin, marar, sare si piper.
- ficăţeii de la 8-10 ştiuci
- 3 linguri de unt
- un pahar mic de vin
- o legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ficăţeii de ştiucă pot fi „recoltaţi” atunci când se eviscerează peştele. Se eliberează de băşicuţa violacee în care se ascunde fierea şi se spală bine. Se pune untul într-o crăticioară, iar când începe să sfârâie se adaugă ficăţeii de ştiucă, se presară sare, piper şi se toarnă vinul.
Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn, cu grijă ca să nu se zdrobească. în câteva minute sunt gata. Se mai pune o legătură mică de mărar tocată mărunt, se lasă pe foc încă două minute şi apoi se trage cratiţa deoparte.
Poftă bună!