Ficatei de vitel prajiti

Printeaza

Ficatei de vitel prajiti din: ficat de vitel, ulei de masline, prosciutto, faina, salvie, vin, unt, legume, cartofi, ceapa rosie, ienupar, cimbru, otet de vin rosu, zahar brun.

Ingrediente: Ficatei_de_vitel_prajiti

  • 250g ficat de viţel, tăiat în felii
  • puţin ulei de măsline
  • 2 felii de prosciutto
  • 1 lingură de făină, asezonată
  • 1 mână mică frunze de salvie
  • 150ml de vin
  • 1 cubuleţ de unt
  • legume verzi de sezon şi cartofi, pentru servit

Ingrediente pentru gemul de ceapa:

  • 600g de ceapă roşie, feliată foarte subţire
  • 6 boabe de ienupăr, uşor zdrobite
  • frunzele de la câteva fire de cimbru
  • 100ml de oţet din vin roşu
  • 5 linguri de zahăr brun

Mod de preparare:

Pentru a face gemul, pune ceapa, ienupărul şi cimbrul într-o cratiţă mare, asezonează-le cu 1 linguriţă de sare şi puţin piper. Găteşte-le la foc mare 10 minute, amestecând periodic atunci cand ceapa începe să se înmoaie.

Adaugă oţetul, zahărul şi 100ml de apă. Acoperă totul cu un capac, lasă ingredientele să fiarbă 5 minute, apoi îndepărtează capacul şi mai fierbe gemul la foc mic 5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat bine şi a rămas doar puţină zeamă.

Intre timp, îndepărtează vasele mari de sânge, membrana sau zgârciul de pe ficat. Usucă-l cu un şervet de hârtie. Incinge 1 linguriţă de ulei într-o tigaie mare şi pune în ea feliile de prosciutto. Prăjeşte-le 1 minut pe fiecare parte sau până când devin crocante. Pune-le deoparte într-o farfurie şi menţine-le calde în cuptor, la o temperatură joasă.

Adaugă puţin ulei în tigaie. Tăvăleşte feliile de ficat prin făină şi îndepărtează excesul de făină. Aşază ficatul în tigaia încinsă, presară salvia tot acolo, apoi prăjeşte ficatul câte 1 minut pe fiecare, parte în cazul în care este feliat subţire sau mai mult dacă feliile sunt mai groase. C

ând devin roz în centru, transferă-le pe farfuria din cuptor, împreună cu salvia crocantă.

Pune din nou tigaia pe foc şi toarnă în ea vinul. Fierbe-l până când devine siropos. Lasă untul să se topească în acest sos, asezonează-l după gust, apoi pune-l deoparte. Dacă sosul scade prea repede, adaugă puţină apă. Aşază pe farfurii ficatul, feliile de prosciutto, salvia şi gemul cald de ceapă, apoi stropeşte-le cu sosul de vin si serveste cu legume verzi de sezon si cartofi.

Ficatei de vitel prajiti

Ficatei_de_vitel_prajiti

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu ficateii de vitel, sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.