Ficătei îmbrăcaţi în bacon

Printeaza

Ficatei in bacon din: ficatei de pui, lapte, rozmarin, boabe de piper, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, dulceata de ceapa si bacon.

 

Ingrediente:

  • 500 g ficatei de pui
  • 300 ml lapte
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2-3 boabe piper
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 2 linguri dulceata de ceapa
  • 250 g bacon feliat

 

Mod de preparare:

Pentru început, se spală bine ficăţeii, se curăţă de pielite si se lasă în laptele rece.

Separat, se încălzeşte uleiul şi se adaugă dulceaţa de ceapă.

Se căleşte puţin. Se împart feliile de bacon după numărul de ficăţei şi se ung cu dulceaţa de ceapă călită.

Se pun să fiarbă ficăţeii cu o crengu­ţă de rozmarin şi 2-3 boabe de piper.

După ce au fiert, se scot în sită, se sărează şi se lasă să se răcorească.

Se înfăşoară în felii de bacon, se prind cu scobitori şi se servesc cu alte aperitive calde sau reci.

 

Ficătei îmbrăcaţi în bacon

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.