Ficatei la cuptor
PrinteazaFicatei la cuptor din: ficatei, cartofi, lapte, bulion, ceapa, usturoi, patrunjel, boia.
- 1 kg ficăţei
- 3-4 cartofi
- 1/2 l lapte
- 3 linguri bulion
- 1 ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- pătrunjel verde
- boia dulce
Mod de preparare:
Speli bine ficăţeii şi îi fierbi timp de 5 minute în lapte. Tai cartofii cubuleţe şi îi pui alături de ficăţei.
Adaugi usturoiul pisat, ceapa tăiată fideluţă, boiaua, sare şi piper. Completezi cu apă şi dai tava la cuptor, la foc mic.
Când sunt aproape fierţi, adaugi bulionul şi pătrunjelul tocat mărunt. Dai din nou cartofii la cuptor şi îi laşi acolo până scade zeama, să se rumenească puţin.
Pofta buna!