Ficatei la tava cu legume
PrinteazaFicatei la tava cu legume din: ficatei de pui, vin, ceapa, ulei, ceapa verde, morcovi, ardei, sare, piper, usturoi.
- 500 g ficăţei de pui
- 1 pahar vin alb
- 1 ceapă
- 3-4 linguri ulei
- câteva fire de ceapă verde
- 2 morcovi
- 1 ardei mare roşu gras
- sare
- piper
- 3-4 căţei de usturoi sau 1-2 legături de usturoi verde
Mod de preparare:
Pui ficăţeii spălaţi într-o tavă pătrată de la aragaz şi îi stropeşti cu 3-4 linguri de ulei.
Cureţi şi tai rondele ceapa, ardeiul, morcovul şi adaugi şi usturoi verde tăiat rondele sau uscat, după preferinţă. Presari totul cu sare şi piper măcinat şi dai la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc mic.
După circa 20 de minute, când s-au rumenit uşor, întorci ficăţeii cu paleta, iar cu 10 minute înainte de scoate tava, îi stropeşti cu vin alb.
Serveşti ficăţeii fierbinţi cu piure de cartofi sau cu alte garnituri şi murături.
Ficăţeii conţin mult fier, de aceea pot constitui o masă potrivită pentru întreaga familie.
Pofta buna!