Rețetă de Castraveți Murați în Saramură din: castraveti, apa, sare grunjoasa, otet de vin alb, usturoi, boabe de mustar, boabe de piper, frunza de dafin, coriandru, seminte de chimen, frunze de visin. Castraveții murați în saramură sunt o gustare tradițională apreciată în multe culturi din întreaga lume, cu rădăcini în antichitate. Saramura, o soluție salină […]
Ficatei cu mere
PrinteazaFicatei cu mere din: ficatei, ceapa, mar, unt, ulei, sare, piper, boia.
Ingrediente:
- 450 g ficăţei
- 2 cepe
- un măr
- 100 g unt
- 2 linguri ulei
- o linguriţă boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ficatei cu mere: topeşte untul în ulei şi se pune la călit ceapa tăiată după gust.
presară cu sare şi, când ceapa s-a înmuiat, se adaugă mărul tăiat felii fine.
lasă 5 minute, se pun ficăţeii, se lasă să-şi schimbe culoarea şi se presară boiaua.
pune capac şi se mai lasă 10 minute, scuturând tigaia. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Pofta buna!
Somotei prăjit din: fileuri de somotei, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, lamaie. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești […]