Ficatei cu parmezan
PrinteazaFicatei cu parmezan din: ficatei de pui, dovlecei, faina, ulei de floarea soarelui, rosii, ceapa verde, usturoi, parmezan, lapte dulce, rucola, sare, piper, marar, spanac, stevie.
- 500 g ficăţei de pui
- 3 dovlecei
- 3 linguri de făină
- 300 ml ulei de floarea-soarelui
- 5 roşii
- o legătură de ceapă verde
- un căţel de usturoi
- 200 g parmezan
- 500 ml lapte dulce
- 300 g salată rucola
- sare, piper
- mărar
- spanac
- ştevie
Preparare:
Ficăţeii de pui se spală, se scurg de apă şi se pun într-un castron împreună cu laptele dulce.
Se lasă deoparte timp de 30 de minute, se scurg şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot într-un castron, se condimentează şi se acoperă cu un capac ca să stea calzi.
Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se condimentează.
Se trec prin făină şi se prăjesc pe rând în ulei încins, având grijă să nu se ardă.
Roşiile se curăţă de pieliţă, se toacă şi se pun într-o cratiţă.
Se adaugă două linguri de ulei, ceapa verde tocată rondele, usturoiul pisat, sarea, piperul şi se fierb până când sosul format scade la jumătate.
Se adaugă salată rucola spălată şi scursă de apă, se mai fierbe cinci minute şi se presară mărar tocat.
Se pun ficăţeii de pui şi dovleceii pe farfurii şi se servesc alături de sosul de roşii şi salată, presăraţi cu parmezan ras.
Pofta buna!
As incerca sa gatesc si ficatei de vita sau de porc. Am inteles ca ficatul este foarte nutritive, dar trebuie consumat cu moderatie.