Ficăţei de pasăre a la provencale

Printeaza

Ficăţei de pasăre a la provencale 

Ingrediente:

  • 4 căţei de usturoi
  • 125 g pastă de roşii
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1 lingură de untură de gâscă
  • 600 g ficăţei de pasăre curăţaţi
  • 1/2 linguriţă de plante aromatice de Provence
  • 3 fire de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ficăţei de pasăre a la provencale: Decojiţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Turnaţi pasta de roşii într-un bol. Diluaţi-o cu vin alb cald. Puneţi sare şi piper. Lăsaţi untura să se topească într-o tigaie. Adăugaţi usturoiul tocat.

Căliţi ficăţeii de pasăre, întorcându-i în mod regulat, pentru a se găti uniform. Presăraţi plante aromatice de Provence la începutul fierberii.

Adăugaţi sare, piper şi păstraţi la cald. Puneţi ficăţeii pe farfurii individuale calde. Acoperiţi cu sos de roşii. Presăraţi pătrunjel.

Acest preparat poate fi însoţit de fasole oloagă, linte verde sau quinoa.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.