Ficăţei de pasăre, în sos de roşii
PrinteazaFicăţei de pasăre, în sos de roşii din: ficatei de pasare, rosii coapte, morcovi, ardei gras, pastarnac, concentrat de legume, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 1 kilogram ficatei de pasare
- 4 rosii coapte
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- 1 lingura concentrat de legume
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Speli ficăţeii şi îi ştergi cu ajutorul unor prosoape de bucătărie. Apoi îi sărezi şi îi pui la prăjit. Speli morcovii şi îi cureţi. îi dai pe râzătoare. Speli ardeiul gras şi îl tai în două bucăţi. Cureţi ardeiul de seminţe şi îl tai fâşii.
Speli şi cureţi păstârnacul, apoi îl tai rondele. Pui la fiert morcovii daţi pe râzătoare, ardeiul gras şi păstârnacul tăiat, împreună cu o lingură de ulei şi una cu apă. Adaugi ficăţeii prăjiţi împreună cu puţin din uleiul în care s-au prăjit. Laşi la fiert timp de 15 minute.
Cureţi de coajă roşiile şi le tai mărunt. Le adaugi peste ficăţei şi com- fc’ pletezi cu lingura de concentrat de legume, cu pasta de tomate şi piper. Mai laşi la fiert până scade apa.
Cureţi pătrunjelul şi îl tai mărunt. Presari pătrunjelul deasupra. Poţi servi ficăţeii cu mămăliguţă caldă.
Ficăţei de pasăre, în sos de roşii
Pofta buna!