Ficăței cu pere

Printeaza

Ficăței cu pere din: ficat de pasare, ceapa rosie, usturoi, vin rosu, unt, pere, zahar, frunze de spanac, stafide, lamaie, ulei de masline, sos de soia, otet balsamic.

retete

Ingrediente:

  • 500 g ficat de pasăre
  • 1 ceapă roşie
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 150 ml vin roşu
  • 50 g unt
  • 4 pere mai tari
  • 4 linguri zahăr
  • 2 legături frunze de spanac
  • 50 g stafide aurii

Dressing: 

  • 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • sos de soia
  • oţet balsamic

 

 

Mod de preparare:

Ficatul se spală şi se curăță. Se încinge untul într-­o tigaie şi se adaugă ficatul. Când este aproape gata, se adaugă ceapa tocată şi căţeii de usturoi şi se mai lasă 5 min., apoi se toarnă vinul şi se lasă să clocotească 2 min.

Sarea şi piperul nu se pun decât la sfârşit (altfel ficatul va rămâne tare).

Într­-o crăticioară se topeşte zahărul în apă (2 linguri de apă la 1 lingură de zahăr). Se lasă să fiarbă siropul până prinde o culoare aurie, apoi se introduc perele feliate şi se lasă până se înmoaie puţin (5 minute).

Pentru dressing, se amestecă sucul de lămâie cu ulei de măsline, coajă de lămâie rasă, sos de soia şi stafidele hidratate în puţină apă cu vin.

Pe platou se așază un pat de frunze de spanac, apoi ficatul şi perele caramelizate, după care dressingul cu stafidele

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ficatei cu ghimbir

Ficatei cu ghimbir

Ficatei cu ghimbir din: ficatei de pasare, ghimbir, coriandru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 cepe 1 bucată de 2-3 cm de ghimbir proaspăt crenguţe de coriandru proaspăt, sfărâmate 2 linguri de ulei de măsline 500 g ficăţei de pasăre sare piper   Mod de preparare: Tocaţi ceapa. Curăţaţi ghimbirul şi răzuiţi-l. Sârâmaţi crenguţele de coriandru […]

 

Ficatei de pasare cu ciuperci Champignon

Ficatei cu ciuperci si kaizer

Ficatei cu ciuperci si kaizer din: ficat de pui, kaizer, ciuperci, ceapa verde, patrunjel verde, mustar, ulei, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 300 g kaizer feliat 300 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri muştar 2 linguri ulei sare piper cimbru   Mod de preparare: […]

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ficatei-pere html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.