Ficatei cu pesto de broccoli

Printeaza

Ficatei cu pesto de broccoli din: ficatei de pui, broccoli, smantana, busuioc, morcov, ardei, mustar, ulei, sare, piper, lapte, boia, cuscus, bulgur.

 

Ingrediente:

  • 800 g ficăţei de pui
  • un kg broccoli
  • 100 ml smântână
  • 4 fire de busuioc verde
  • un morcov
  • un ardei gras verde
  • o linguriţă de muştar
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • piper roşu
  • 500 ml lapte dulce
  • o linguriţă de boia dulce
  • cuşcuş
  • bulgur

 

Mod de Preparare Ficatei cu pesto de broccoli:

Broccoli şi morcovul se fierb în apă fierbinte în care am adăugat o linguriţă de sare. Se scoate din apă şi se pune într-o strecurătoare.

Jumătate din cantitatea de broccoli, morcovul şi ardeiul gras se toacă mărunt şi se pasează cu un mixer, împreună cu firele de busuioc.

Se adaugă smântână, muştarul, sare şi piper după gust. Se toarnă trei linguri de ulei de măsline, se amestecă şi se lasă să se răcească. Ficăţeii se pun în lapte dulce şi se lasă timp de 20 de minute.

Se scot din lapte, se scurg şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se pun într-un castron şi se presară sare, piper şi boia dulce.

Se amestecă încet să nu se sfărâme şi se servesc alături de broccoli fierbinte şi, presărat cu piper roşu măcinat.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine. Eu o sa incerc cu ficatei de vitel.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.