Ficatei de pui cu cartofi cremosi, vin rosu si sos de struguri albi
PrinteazaFicatei de pui cu cartofi cremosi, vin rosu si sos de struguri albi din: unt, ceapă, cartofi, usturoi, smântână, sare, piper, ficăţei de pui, vin roşu dulce, zeamă de pui, struguri albi.
pentru cartofii cremosi:
- 30 g unt
- 1 ceapă medie, curăţată şi tăiată
- 500 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi fin
- 1 căţel de usturoi, curăţat şi tăiat
- 284 ml smântână groasă
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
sosul de ficatei:
- 400 g ficăţei de pui
- 30 g unt
- 4 linguri cu vin roşu dulce
- 100 ml zeamă de pui
- 100 g struguri albi, fără sâmburi, tăiaţi
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Topeşte untul într-o tigaie, adaugă ceapa şi căleşte-o 5 minute, la foc mediu. Adaugă usturoiul şi prăjeşte încă 2 minute.
Pui cartofii tăiaţi şi smântână, păstrând 4 linguri de smântână deoparte. Lasă pe foc până, începe să fiarbă, potrivind gustul de sare şi piper.
Pune totul într-un vas de Jena şi dă la cuptor pentru 45 de minute sau pâna când cartofii sunt rumeniţi deasupra, iar smântână este aproape absorbită.
Taie ficăţeii de pui şi îndepărtează eventualele nervuri. Incalzeste untul intr-o tigaie si prajeste ficateii pentru cateva minute, pana se rumenesc la exterior, dar raman rozalii inauntru.
Adauga vinul rosu si zeama lasata de acestia. adu la punctul de fierbere. Ia vasul de pe foc si scurge ficateii printr-o sita pastrand sosul si aruncand eventualele bucatele de ficatei ramase.
Pune din nou sosul in tigaie, aduga cele 4 linguri de smantana ramasa, asezoneaza si fierbe timp de circa 5 minute. Aduga strugurii in sos si fierbe-i inca 5 minute.
Serveste ficateii stropiti cu sosul de struguri, alaturi de garnitura de cartofi cremosi si o salata verde.
Ficatei de pui cu cartofi cremosi, vin rosu si sos de struguri albi
Pofta buna!