Ficăţei de pui cu dovleac
PrinteazaO reteta de ficatei de pui cu dovleac din: ficatei de pui, dovleac, ceapa, ardei gras, ulei, vin demisec, patrunjel, sare si piper.
- 600 f ficatei de pui
- 800 g dovleac de toamna
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 100 ml ulei
- 150 vin alb demisec
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ficăţeii de pieliţe, spălaţi-i, scurgeti-i bine şi ştergeţi-i cu şerveţele absorbante. Presăraţi-i cu sare şi piper şi prăjiţi-i în 50ml ulei, la foc mic, până când se pătrund bine şi se rumenesc pe toate jaărtile.
Tăiaţi dovleacul în cubuleţe de circa 1cm pe latură. Curăţaţi ceapa şi ardeiul gras, apoi tocaţi mărunt ceapa şi tăiaţi în cubulete ardeiul gras.
Căliţi ceapa în uleiul rămas şi, după 1 minut adăugaţi cubuleţele de dovleac şi de ardei gras. Căliţi-le împreună cu ceapa 4-5 minute, apoi puneţi totul într-un vas de sticlă termorezistentă şi potriviţi de sare piper.
Deasupra puneţi ficăţeii prăjiţi, stropiţi totul cu vin şi puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit. Serviţi preparatul cald, presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Ficăţei de pui cu dovleac
Pofta buna!