Prajitura cu dovlecel si fructe uscate din: faina, zahar, dovlecei, oua, fructe, vanilie, praf de copt, ulei, scortisoara. Ingrediente: 450 g dovlecei 200 g făină 200 g zahăr 2 ouă o linguriţă scorţişoară esenţă de vanilie un praf sare 150 g fructe uscate amestecate 1/2 plic praf de copt 85 ml ulei Mod de preparare: […]
Ficatei de pui cu dovlecel pane
PrinteazaFicatei de pui cu dovlecel pane din: ficatei de pui, dovlecei, faina, branza topita, masline, sare si piper.
Dovlecelul este originar din America Centrală și de Sud, iar ulterior a fost răspândit în întreaga lume. Este cultivat în principal în zonele cu climă temperată și este disponibil pe tot parcursul anului în supermarketuri.
Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. De asemenea, conține cantități mici de vitamine din complexul B, vitamina K, calciu și fier.
Consumul de dovlecel poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. Fibrele din dovlecel pot ajuta la menținerea sănătății digestive și la controlul greutății. De asemenea, dovlecelul este bogat în antioxidanți, care pot contribui la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și anumite tipuri de cancer.
- 500 g ficatei pui
- 2 dovlecei
- 2 oua
- 2 linguri faina
- branza topita
- masline fara samburi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele. Ouale se bat si se amesteca cu faina, sare si piper.
Se poate adauga si putin lapte. Dovleceii se trec prin compozitie si se prajesc in ulei.
Ficateii se fierb 10 minute inainte de a se praji in ulei.
Se aseaza pe o farfurie si se orneaza cu branza topita si masline.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!