Ficatei de pui cu fructe de padure
PrinteazaFicatei de pui cu fructe de padure: ficatei, unt, fructe de padure, foi de gelatina, miere de albine, ulei de masline, usturoi, sare, piper.
- 1/2 kg ficăţei
- 1 pachet unt
- 1/2 kg fructe de pădure
- 2 foi de gelatină
- 1 pahar miere de albine (să nu fie de tei)
- 1 păhărel ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi pisaţi fin
- 1 praf de sare şi un pic de piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie pui la călit ficăţeii, spălaţi şi zvântaţi, în unt.
După ce ai călit ficăţeii, îi pasezi şi obţii o pastă pe care o amesteci cu uleiul de măsline şi usturoiul pisat, sare şi piper.
Pui gelatina la înmuiat şi o amesteci bine cu fructele de pădure şi cu mierea de albine.
Vei obţine o pastă consistentă, deosebită. într-un vas de orice formă doreşti, pui o folie de Celofan sau chiar de aluminiu şi aşezi un strat de pastă de ficăţei.
Apoi pui un strat de fructe de pădure şi iar un strat de pastă de ficăţei.
Inveleşti bine cu folia şi ţii compoziţia o noapte la frigider.
A doua zi, poţi tăia preparatul felii sau, dacă l-ai pus în tavă, îl decupezi cu un pahar mare.
Aranjezi pe o farfurie mare feliile de ficăţei cu fructe de pădure.
Poţi servi preparatul alături de o salată şi de un şniţel din file de peşte. Este o reţetă pentru o masă mai deosebită.
Ficatei de pui cu fructe de padure
Pofta buna!