Ficăței de pui cu sos cremos de ciuperci

Printeaza

Ficăței de pui cu sos cremos de ciuperci din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, vin, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel. Această rețetă delicioasă de ficăței de pui cu sos cremos de ciuperci este o combinație perfectă între texturi și arome.

Ficățeii prăjiți sunt moi și gustoși, iar sosul cremos de ciuperci adaugă o notă de savoare bogată și complexă. Este o rețetă ușor de pregătit și perfectă pentru o cină specială sau o masă reconfortantă alături de cei dragi.

 

Ingrediente:

  • 400 g ficăței de pui
  • 200 g ciuperci (champignon sau alte soiuri preferate)
  • 1 ceapă medie
  • 1/2 cană de vin alb
  • 1/2 cană de smântână
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat (opțional)

 

Mod de preparare:

Spală bine ficățeii de pui sub apă rece și usucă-i cu un șervețel de hârtie. Încinge o tigaie mare pe foc mediu și adaugă o lingură de ulei de măsline.

Adaugă ficățeii în tigaie și prăjește-i timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos și sunt gata în interior. Scoate ficățeii pe o farfurie și pune-i deoparte.

În aceeași tigaie, adaugă încă o lingură de ulei de măsline și adaugă ceapa tocată mărunt. Călește ceapa până devine ușor aurie.

Adaugă ciupercile feliate și călește-le până se înmoaie și încep să elibereze sucul.

Toarnă vinul alb în tigaie și lasă-l să fiarbă pentru câteva minute, până se evaporă alcoolul.

Redu căldura la minim și adaugă smântâna. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă câteva minute până se îngroașă puțin.

Asezonează cu sare, piper și, opțional, pătrunjel proaspăt tocat.

Adaugă ficățeii prăjiți înapoi în tigaie, amestecă bine pentru a-i acoperi cu sosul cremos și lasă totul să se încălzească împreună pentru încă 2-3 minute.

Servește ficățeii cu sos cremos de ciuperci alături de garnitura ta preferată.

Ficăței de pui cu sos cremos de ciuperci

Informații nutriționale (estimative):

  • Calorii: Aproximativ 300 de calorii per porție
  • Carbohidrați: Aproximativ 8-10 g
  • Proteine: Aproximativ 20-25 g
  • Grăsimi: Aproximativ 20-25 g

 

Acest fel de mâncare poate fi servit cu diferite garnituri, cum ar fi cartofi piure sau orez, pentru a completa experiența culinară.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui

Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui din: costita afumata, ficatei de pui, piper, scobitori. Ingredinte: 1/2 kg. costita afumata 1/2 kg. ficatei de pui piper scobitori   Mod de preparare Costita se taie in felii subtiri, de aprox. 1/2cm. Ficateii spalati se taie in doua si se pun pe cite o felie de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.