Ficatei de pui cu struguri

Printeaza

Ficatei de pui cu struguri din: ficatei de pui, struguri verzi, ulei, piper, sare, ceapa, usturoi, cimbru, vin, patrunjel, paine prajita.

Ingrediente:

  • 500 g ficăţei de pui
  • 200 g struguri de preferinţă verzi
  • 2 linguri ulei
  • piper rosu proaspăt măcinat
  • sare
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • cimbru uscat mărunţit
  • 2-3 linguri vin alb sec
  • pătrunjel verde pentru decor
  • paine prajita, pentru servit

 

Mod de preparare:

Speli bine ficăţeii şi îi cureţi de pieliţe. Ii tai în bucăţi mai mici.

Speli boabele de struguri şi le tai în jumătate, pe lungime. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci fin.

Incingi într-o tigaie uleiul şi căleşti ficăţeii la foc iute, amestecând până când se deschid la culoare pe toate părţile şi nu mai lasă zeamă.

Adaugi ceapa, iar când aceasta se înmoaie, pui usturoiul, cimbrul şi piperul.

Laşi pe foc 2-3 minute, apoi torni vinul alb sec şi pui boabele de struguri.

Presari puţină sare şi amesteci încet, până când boabele de struguri se înmoaie uşor, iar vinul se evaporă, lăsând în preparatul tău doar aroma plăcută.

Serveşti preparatul presărat cu frunze de pătrunjel verde fin tocate şi cu pâine prăjită alături.

 

Ficatei de pui cu struguri

Ficatei_de_pui_cu_struguri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.